Recept
« Terug naar recepten
Aubergine Salsa
PT75M
Aubergine Salsa
Een heerlijk aubergine salsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Variatie van Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine Salsa te bereiden
1).Zet de ingeprikte aubergines op een ovenrek en laat ze garen in de oven. Kan wel tot 50 minuten duren.
2).Haal ze uit de oven, halveer ze en lepel de gare aubergine pulp uit de schillen.
3).Doe de pulp in een keukenblender met de olie, de kruiden, citroensap en - zeste, ui en knoflook en draai daarvan een een homogene gladde massa.
4).Koel de aubergine massa in de koelkast en vlak voor het uitserveren de tomaten brunoise er door werken en op smaak brengen met ietsje zeezout en flink wat vers gemalen zwarte peper.
2).Haal ze uit de oven, halveer ze en lepel de gare aubergine pulp uit de schillen.
3).Doe de pulp in een keukenblender met de olie, de kruiden, citroensap en - zeste, ui en knoflook en draai daarvan een een homogene gladde massa.
4).Koel de aubergine massa in de koelkast en vlak voor het uitserveren de tomaten brunoise er door werken en op smaak brengen met ietsje zeezout en flink wat vers gemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze "salsa" smaakt goed bij gegrilde vis, (lams)vlees, bij kip, tonijn en kaas.