Recept
« Terug naar recepten
Aubergine, Tomaat en Parmezaan van de Grill
PT105M
Aubergine, Tomaat en Parmezaan van de Grill
Een heerlijk aubergine, tomaat en parmezaan van de grill recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine, Tomaat en Parmezaan van de Grill te bereiden
1).De plakken aubergine bestrooien met zout en een uur wegzetten in een vergiet. Daarna de plakken spoelen en goed drogen met keukenpapier en droogdoeken.
2).De plakken aubergine dan inkwasten met olijf olie, evenals de plakken tomaten.
3).Grill de plakken op de hete grill 2 x 2 à 3 minuten (éénmaal omdraaien).
4).Doe hetzelfde met de tomaten, maar dan ietsje korter.
5).Mix in een kom de olijven, lomboks en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
6).Leg een vierkant van ± 20 x 20 cm van plakken aubergine, die elkaar als dakpannen bedekken (ongeveer de helft van de aubergine). Leg daarop de helft van de tomaten plakken en bedek dat met de helft van de olijven-mix en kaas. Herhaal dat nog eens en eindig met de kaas
7).Schuif dat in de oven en laat dat 15 à 20 minuten bakken.
De kaas is dan goudgekleurd en bubbelt.
8).Haal uit de oven en laat 10 minuten staan en bestrooi met basilicum.
2).De plakken aubergine dan inkwasten met olijf olie, evenals de plakken tomaten.
3).Grill de plakken op de hete grill 2 x 2 à 3 minuten (éénmaal omdraaien).
4).Doe hetzelfde met de tomaten, maar dan ietsje korter.
5).Mix in een kom de olijven, lomboks en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
6).Leg een vierkant van ± 20 x 20 cm van plakken aubergine, die elkaar als dakpannen bedekken (ongeveer de helft van de aubergine). Leg daarop de helft van de tomaten plakken en bedek dat met de helft van de olijven-mix en kaas. Herhaal dat nog eens en eindig met de kaas
7).Schuif dat in de oven en laat dat 15 à 20 minuten bakken.
De kaas is dan goudgekleurd en bubbelt.
8).Haal uit de oven en laat 10 minuten staan en bestrooi met basilicum.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er warm geroosterd brood bij (bewerkt met olie en knoflook).