Het is een Hongaars voorgerecht, eigenlijk uit de Roemeense grensstreek Erdely (Siebenburger).
Men beweert er dat je geen metaal bv metaalpotten en metalen messen mag gebruiken. Dat zou de smaak veranderen?
Liefst een nacht bewaren in de ijskast.
Je kan er nog versneden verse kruiden in mengen en op de boterham een sneetje tomaat.
De kleur is grijsachtig en ziet er soms niet zo smakelijk uit.
Er wordt soms ook een sneetje ganzenlever op de boterham gelegd.
Het is in Hongarije een veelvoorkomend koud voorgerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Auberginecreme (Hongaars Padlisankrem)
PT30M
Auberginecreme (Hongaars Padlisankrem)
Een heerlijk auberginecreme (hongaars padlisankrem) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
63 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Van onze Roemeens-Hongaarse buurman geleerd.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginecreme (Hongaars Padlisankrem) te bereiden
Was de aubergine en rooster ze in geheel in een oven tot de schil loskomt en het vlees, zaden inkluis zacht zijn.
Verwijder steel en schil.
Snipper de uien en de knoflook teentjes zeer fijn en plet met de zijkant van een groot mes of plet in een stenen vijzel.
Meng alles in een stenen of keramische schotel en voeg een gesnipperde, geplette ui en knoflook toe.
Bewerk het mengsel met de houten spatel tot homogene creme.
Voeg een weinig zonnebloemolie tot de gewenste creme toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak het liefst dag ervoor en bewaar een nacht in de ijskast.
Dien het op met warm getoost brood, liefst sesambrood.
Verwijder steel en schil.
Snipper de uien en de knoflook teentjes zeer fijn en plet met de zijkant van een groot mes of plet in een stenen vijzel.
Meng alles in een stenen of keramische schotel en voeg een gesnipperde, geplette ui en knoflook toe.
Bewerk het mengsel met de houten spatel tot homogene creme.
Voeg een weinig zonnebloemolie tot de gewenste creme toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak het liefst dag ervoor en bewaar een nacht in de ijskast.
Dien het op met warm getoost brood, liefst sesambrood.