Recept
« Terug naar recepten
Auberginepureedip
PT150M
Auberginepureedip
Een heerlijk auberginepureedip recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginepureedip te bereiden
Was de aubergines, schil ze en snijd ze in de lengte in plakken van ruim 1 cm. Leg de plakken in een kom en strooi het zout erover. Leg er een bord bovenop, met daarop een paar volle zware blikken. Laat de aubergines 2 uur staan (daardoor raken de aubergines een deel van het vocht en bitterheid kwijt). Gooi het vocht weg en dep de aubergine droog met keukenpapier. Laat de olie heet worden in een zware koekenpan en bak de plakken aubergine op een schaal. Doe hetzelfde met de rest van de aubergines. Meng de olie met het korianderpoeder, citroensap, pindakaas en chilivlokken of de gedroogde Spaanse peper en giet dit over de aubergines. Prak de aubergines en serveer ze warm met partjes pitabrood.