KookJij

Australische garnalen en st. jacobsschelpen (zieopm)

Een heerlijk australische garnalen en st. jacobsschelpen (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Australische garnalen en st. jacobsschelpen (zieopm) te bereiden

Week de bamboepennen 30 minuten in koud water. Doe de mangochutney, het sinaasappelsap en
de barbecuesaus in de keukenmachine en maal dit tot een gladde massa. Zet apart.

Doe de uitjes in een steelpannetje en giet er zoveel water bij dat ze onder staan.
Breng aan de kook en laat ze 1 minuten zachtjes koken.
Laat ze uitlekken en fris ze op onder koud water. Pel ze en zet ze apart.

Rijg de ananas, garnalen, sint-Jacobsschelpen, tomaatjes en ui aan spiezen.
Bestrooi met zout en peper, bestrijk royaal met de mangosaus en leg ze midden op het grilrooster.
Gril 6-8 minuten direct op halfhoog vuur tot de schaal- en schelpdieren gaar zijn, draai ze daarbij
een keer om en bestrijk ze nogmaals met saus.
Serveer de rest van de saus als dip.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst