KookJij

Avocadopurée met Garnaal-Tomaten-Cocktail

Eén van de vele varieteiten van avocado-tomaat -garnaal. Het zijn toch altijd weer niet al te bewerkelijke hapjes vooraf, die niet al te zwaar in je maag staan.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocadopurée met Garnaal-Tomaten-Cocktail te bereiden

  1. Doe de blokjes avocado in een kommetje en roer er de lepel limoensap door (voor de smaak en om verkleuring tegen te gaan) en 1 lepel olijfolie.Verdeel in 2 porties.
  2. Doe portie 1 in de blender, samen met de helft van de gesneden lombok, de zure room en 3 cc Sriracha saus en draai het tot een homogene mousse.
  3. Doe portie 2 van de avocado in een kom met de blokjes tomaat, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zure room, de rest van de fijn gesneden lombok en de garnaaltjes.
  4. Roer de garnaaltjes goed door de andere ingredienten.
  5. Verdeel de avocado mousse over de cocktailglazen en schep op de mousse het garnalenmengsel.
  6. Geef er een paar draaien zwarte peper over en versier bv met een blaadje koriander.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOTABENE: De olijfolie mag ook worden weggelaten. Je kunt de cocktail nog bestuiven met paprikapoeder, enz.
We drinken hierbij een droge en frisse witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst