NOTABENE: De olijfolie mag ook worden weggelaten. Je kunt de cocktail nog bestuiven met paprikapoeder, enz.
We drinken hierbij een droge en frisse witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Avocadopurée met Garnaal-Tomaten-Cocktail
PT20M
Avocadopurée met Garnaal-Tomaten-Cocktail
Eén van de vele varieteiten van avocado-tomaat -garnaal. Het zijn toch altijd weer niet al te bewerkelijke hapjes vooraf, die niet al te zwaar in je maag staan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Avocadopurée met Garnaal-Tomaten-Cocktail te bereiden
- Doe de blokjes avocado in een kommetje en roer er de lepel limoensap door (voor de smaak en om verkleuring tegen te gaan) en 1 lepel olijfolie.Verdeel in 2 porties.
- Doe portie 1 in de blender, samen met de helft van de gesneden lombok, de zure room en 3 cc Sriracha saus en draai het tot een homogene mousse.
- Doe portie 2 van de avocado in een kom met de blokjes tomaat, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel zure room, de rest van de fijn gesneden lombok en de garnaaltjes.
- Roer de garnaaltjes goed door de andere ingredienten.
- Verdeel de avocado mousse over de cocktailglazen en schep op de mousse het garnalenmengsel.
- Geef er een paar draaien zwarte peper over en versier bv met een blaadje koriander.