*Opdienen met rijst
*Opdienen als één van de bijgerechten
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Bêsêngèh (kip met kruiden en santen)
PT60M
Ayam Bêsêngèh (kip met kruiden en santen)
Een heerlijk ayam bêsêngèh (kip met kruiden en santen) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Bêsêngèh (kip met kruiden en santen) te bereiden
*Zet de pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak ui en knoflook glazig in de olijf olie. Voeg toe Nam Pla en peper en dan de stukken kip. Kip moet bijna gaar gebakken worden met een licht kleurtje.
*Ondertussen de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine pureren. Frituur de bumbu in een aparte pan tot de geuren loskomen en doe dan bij de kip.
*Doe dan verder in de pan met kip de bouillon, het halve blok santen, de asem(of citroensap) ,de sereh en de suiker.
*Laat nu de pan op laag vuur nog 45 minuten door pruttelen.
*Ondertussen de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine pureren. Frituur de bumbu in een aparte pan tot de geuren loskomen en doe dan bij de kip.
*Doe dan verder in de pan met kip de bouillon, het halve blok santen, de asem(of citroensap) ,de sereh en de suiker.
*Laat nu de pan op laag vuur nog 45 minuten door pruttelen.