KookJij

Ayam Bêsêngèh (kip met kruiden en santen)

Een heerlijk ayam bêsêngèh (kip met kruiden en santen) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Bêsêngèh (kip met kruiden en santen) te bereiden

*Zet de pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak ui en knoflook glazig in de olijf olie. Voeg toe Nam Pla en peper en dan de stukken kip. Kip moet bijna gaar gebakken worden met een licht kleurtje.
*Ondertussen de ingredienten voor de bumbu in een keukenmachine pureren. Frituur de bumbu in een aparte pan tot de geuren loskomen en doe dan bij de kip.
*Doe dan verder in de pan met kip de bouillon, het halve blok santen, de asem(of citroensap) ,de sereh en de suiker.
*Laat nu de pan op laag vuur nog 45 minuten door pruttelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Opdienen met rijst
*Opdienen als één van de bijgerechten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst