DIEN OP: Met gefrituurde uitjes met witte rijst, sambalan boontjes en dikke loddeh.
NB:De kip kan worden vervangen door varkensvlees,rundvlees,vis en garnalen.Stooftijden dan wel aanpassen.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam (Boemboe) Bali
PT45M
Ayam (Boemboe) Bali
Een boemboe (bumbu) is een bepaald kruidenmengsel.Je kunt ze kant en klaar. kopen in zakjes en doosjes;maar het is veel lekkerder om ze zelf vers te bereiden
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam (Boemboe) Bali te bereiden
1).Kip inwrijven met zout en peper en dan bruin bakken in de rijstolie en vervolgens laten uitlekken.
2).Maak de boemboe door alle ingrediënten in een blender te doen en daarvan een homogene dunne pasta te draaien.
3).Frituur de boemboe in 2 eetlepels rijstolie tot het gaat geuren.
4).Voeg dan toe gula Djawa, citroensap en kokosmelk en breng dat geheel aan de kook.
5).Dan de kippendijen er bij doen en met gesloten deksel 30 - 40 minuten laten smoren (zo nu en dan omdraaien).
6).In ieder geval moet de vloeistof minstens voor de helft zijn ingekookt.
2).Maak de boemboe door alle ingrediënten in een blender te doen en daarvan een homogene dunne pasta te draaien.
3).Frituur de boemboe in 2 eetlepels rijstolie tot het gaat geuren.
4).Voeg dan toe gula Djawa, citroensap en kokosmelk en breng dat geheel aan de kook.
5).Dan de kippendijen er bij doen en met gesloten deksel 30 - 40 minuten laten smoren (zo nu en dan omdraaien).
6).In ieder geval moet de vloeistof minstens voor de helft zijn ingekookt.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
WrDLtRTcBoJQbqEzn zegt:
slikke peter zegt: