Recept
« Terug naar recepten
Ayam Opor (Gestoofde kip in kokossaus)
PT40M
Ayam Opor (Gestoofde kip in kokossaus)
Een heerlijk ayam opor (gestoofde kip in kokossaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Opor (Gestoofde kip in kokossaus) te bereiden
Fruit de ui en knoflook aan in de olie, samen met de kruiden, plakje laos, sereh, citroenblad en kippenbouillonblokje.
De blokjes kipfilet er bij doen en nog even aanbakken.
Afblussen met water en kokosmelk en zachtjes gaarstoven.
De blokjes kipfilet er bij doen en nog even aanbakken.
Afblussen met water en kokosmelk en zachtjes gaarstoven.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik heb dit gegeten en gemaakt bij een Indonesische kookworkshop.
ger2 zegt:
Ik maak dus zelf bouillon van biologische kippenvleugeltjes en Himalaya zout. dan wordt het voor ons nog gezond ook. bedankt