Het lijkt NIETS op ayam panggang,
Maar wil ik ECHT ayam panggang maken,
dan neem ik geen kipfilets, maar kippendijen braadsticks) en volg het recept zoals is voorgeschreven. In dát geval gebruik ik géén satéprikkers, maar stalen pennen en rijg er 3 aan de pen.
Vanzelfsprekend moet men wél de hoeveelheid marinade verdubbelen en óók het aantal kippendijen (2 per persoon).
Recept
« Terug naar recepten
Ayam panggang
PT170M
Ayam panggang
Een heerlijk ayam panggang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
170 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
- kCal energie
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
- Gram eiwit
- Gram vet
- Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
uit een oud kookboek en variatie idee van mij
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam panggang te bereiden
Meng de marinade in een glazen kom.
Snijdt het vlees in blokjes van 2x2 cm
Schep ze door de marinade en laat het 2 uur óf
een hele nacht in de koeling.
Rijg 5 of 6 blokjes aan een stokje
Rooster ze 2 à 3 min. per kant op een houtskoolvuurtje.
Of bak de saté 6 tot 10 min op een rooster in een voorverwarmde oven op 160°C.
Snijdt het vlees in blokjes van 2x2 cm
Schep ze door de marinade en laat het 2 uur óf
een hele nacht in de koeling.
Rijg 5 of 6 blokjes aan een stokje
Rooster ze 2 à 3 min. per kant op een houtskoolvuurtje.
Of bak de saté 6 tot 10 min op een rooster in een voorverwarmde oven op 160°C.
bametz-saffrie zegt:
Maar als je een ander merk
gebruikt is het óók goed :D