*Opdienen met witte rijst en geroosterde cocos en of serundeng (mengsel van geroosterde cocos en katjang (pinda's) en stukje djeruk (limoen)
NOOT:Voor mensen die niet gewend zijn aan het gebruiken van lomboks,sambals e.d.is het oppassen geblazen:het kan wel eens scherp (pittig,pedis,heet) uitvallen
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Rempah Singapore
PT100M
Ayam Rempah Singapore
Een heerlijk ayam rempah singapore recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Rempah Singapore te bereiden
Singapore kerrie pasta:
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de schoongemaakte en ontpitte lomboks in een bakje water en laat dat 1/2 uur trekken.Dan drogen en droog deppen.
We kunnen ook verse lomboks nemen en die ontpitten;die zijn direct klaar voor gebruik.Zet even apart
*Rooster in een pan de zaadjes en de kaneel tot ze aroma afgeven.Voortdurend bewegen.Duurt ca 4 - 5 minuten*Maak hiervan in de poedermaler of vijzel poeder van.
*Dan:In vijzel,of keukenmachine de kruiden,de lomboks,de kemiri noten,sjalotten,knoflook,de gembers en de kunjit met 2 eetlepels water tot een pasta draaien.Dit is de Singapore kerrie pasta.
*Doe in een grote pan met dikke bodem de olie.Als de olie heet is, de kerrie pasta hierin doen en blijven roeren tot de pasta dikker wordt en donkerder na ± 5 minuten.
*Kip bestrooien met zout en in de pan er bij doen en op hoog vuur,al roerend,5 minuten aanbakken,tot de kip gaat verkleuren.
*Nu de sereh er bij doen en de cocosmelk.
Roeren en aan de kook brengen
*Vuur op laag pitje zetten en 40 minuten door laten sudderen.
*Het kan zijn dat de saus gaat schiften:telkens 1 eetlepel water erbij en roeren maar
*De kip moet zo langzamerhand van de botten vallen en dan is ie klaar.
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Doe de schoongemaakte en ontpitte lomboks in een bakje water en laat dat 1/2 uur trekken.Dan drogen en droog deppen.
We kunnen ook verse lomboks nemen en die ontpitten;die zijn direct klaar voor gebruik.Zet even apart
*Rooster in een pan de zaadjes en de kaneel tot ze aroma afgeven.Voortdurend bewegen.Duurt ca 4 - 5 minuten*Maak hiervan in de poedermaler of vijzel poeder van.
*Dan:In vijzel,of keukenmachine de kruiden,de lomboks,de kemiri noten,sjalotten,knoflook,de gembers en de kunjit met 2 eetlepels water tot een pasta draaien.Dit is de Singapore kerrie pasta.
*Doe in een grote pan met dikke bodem de olie.Als de olie heet is, de kerrie pasta hierin doen en blijven roeren tot de pasta dikker wordt en donkerder na ± 5 minuten.
*Kip bestrooien met zout en in de pan er bij doen en op hoog vuur,al roerend,5 minuten aanbakken,tot de kip gaat verkleuren.
*Nu de sereh er bij doen en de cocosmelk.
Roeren en aan de kook brengen
*Vuur op laag pitje zetten en 40 minuten door laten sudderen.
*Het kan zijn dat de saus gaat schiften:telkens 1 eetlepel water erbij en roeren maar
*De kip moet zo langzamerhand van de botten vallen en dan is ie klaar.
pipo zegt: