Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.
***
We drinken er bij thee, bier of een glas rosé.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Tomat
PT60M
Ayam Tomat
Een fantasie receptje van kip met een aziatische inslag.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Tomat te bereiden
- Bak de kippendijen mooi goudbruin aan alle kanten in de rijstolie en zet ze even apart.
- Smelt in de grote pan de roomboter en laat de ui daarin zacht worden.
- Doe er dan de tomaat bij en de knoflook en roer dat goed door gedurende 1 minuut.
- Nu gaat de sambal er bij, de ketjap, de oestersaus en de hoisinsaus met de gula Djawa. We brengen dit al roerend aan de kook en voegen dan de voorgebakken kippendijen toe.
- Laat dit geheel nog eens 30 - 40 minuten doorsudderen.