KookJij

Ayam Tomat

Een fantasie receptje van kip met een aziatische inslag.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ayam Tomat te bereiden

  1. Bak de kippendijen mooi goudbruin aan alle kanten in de rijstolie en zet ze even apart.
  2. Smelt in de grote pan de roomboter en laat de ui daarin zacht worden.
  3. Doe er dan de tomaat bij en de knoflook en roer dat goed door gedurende 1 minuut.
  4. Nu gaat de sambal er bij, de ketjap, de oestersaus en de hoisinsaus met de gula Djawa. We brengen dit al roerend aan de kook en voegen dan de voorgebakken kippendijen toe.
  5. Laat dit geheel nog eens 30 - 40 minuten doorsudderen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.
***
We drinken er bij thee, bier of een glas rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst