Recept
« Terug naar recepten
Aziatisch gemarineerde zalmfilet snel en slank
PT10M
Aziatisch gemarineerde zalmfilet snel en slank
De zalmfilet wordt vooraf gemarineerd in een marinade van o.a. sojasaus, knoflook, gembersiroop en cayennepeper en wordt in de oven gegaard.
Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatisch gemarineerde zalmfilet snel en slank te bereiden
- Meng in de ovenschaal de sojasaus, knoflook, zonnebloemolie, gembersiroop, mespunt cayennepeper en wat zout en peper. Leg de zalmmoten in de marinade. Keer de zalmfilet een paar maal.Laat de zalm minimaal 30 minuten in de marinade staan. Liefst nog langer.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte. Zet de zalm plm 12 tot 15 minuten met de marinade in het midden van de oven.
- Hou je van wat meer doorgebakken zalm? Laat de zalm dat nog een paar minuten langer in de oven staan maar niet langer dan 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Dit recept is een combinatie van recepten van internet. Wij aten er peultjes gemengd met worteltjes en doperwten bij en gekookte aardappelen