KookJij

Aziatische pindapesto

Een heerlijk aziatische pindapesto recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.culinaireproducties.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische pindapesto te bereiden

- Hak de pinda’s fijn in een keukenmachine, met een goed mes of in een vijzel. Knip de koriander fijn. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Halveer de peper, verwijder zaad en zaadlijsten en hak hem fijn.
- Meng de pinda’s, koriander, knoflook, peper, suiker, olie en sojasaus tot een dikke saus.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Heerlijk bij zelfgemaakte (kip- of varkens-)saté.
En een originele pesto bij de barbecue!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Bij het gebruik van pindakaas wel even kijken of de pesto smeuïg genoeg wordt of dat er misschien wat extra olie bij moet, omdat verse pinda's natuurlijk olie loslaten.
Maar dat is uitproberen!
Het scheelt overigens niet echt een handeling als je alles bij elkaar in de blender mikt ;)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Als je pindakaas gebruikt (met óf zonder nootjes),scheelt het weer een handeling en doet er niet voor onder.:D