KookJij

Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Uniek recept van licht pittige komkommer, dat in de wok wordt bereid . Het gerecht krijgt een heerlijke licht pittige Oosterse smaak door de rode peper, sojasaus en de koriander. Normaliter eten we komkommer bijna altijd als salade. Ik heb deze zomerse groente ooit al eens in de oven bereid en dat was ook erg lekker
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak. te bereiden

  1. Was de komkommers, halveer ze en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit.
  2. Snijd elke komkommerhelft in stukken en snij deze dan in staafjes.
  3. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de komkommerstaafjes 2-3 minuten.
  4. Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten mee.
  5. Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  6. Verhit ondertussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  7. Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander. Super lekker.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze Aziatische komkommer uit de wok was echt verrukkelijk en smaakte ons erg goed met uit de diepvries met rijst geserveerd. Heerlijk bij Oosterse gerechten.

Verrassende zoet-pittige javaanse kipgestoofd in heerlijke saus. ( Smulweb- Jumbo)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst