Maak de rijst een dag van tevoren klaar en goed losroeren.
Je kunt ook wat zout en peper toevoegen als je wilt.
Recept
« Terug naar recepten
Aziatische rijstsalade
PT10M
Aziatische rijstsalade
Een heerlijk aziatische rijstsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Barbecue Gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische rijstsalade te bereiden
1. De olie in de wok verhitten en dan ui + knoflook + gember + peperringetjes 5 a 6 minuten bakken of tot de ui zacht is, maar niet bruin.
2. De bosuitjes erdoor roeren en 1 minuut mee laten bakken.
3. De pan van het vuur halen en het uimengsel bij de koude rijst overdoen.
4. Voeg dan ook de sojasaus + sesamolie + azijn + limoensap en koriander toe aan de rijst. Goed mengen.
5. Dek de rijst af en zet in de koelkast tot gebruik.
2. De bosuitjes erdoor roeren en 1 minuut mee laten bakken.
3. De pan van het vuur halen en het uimengsel bij de koude rijst overdoen.
4. Voeg dan ook de sojasaus + sesamolie + azijn + limoensap en koriander toe aan de rijst. Goed mengen.
5. Dek de rijst af en zet in de koelkast tot gebruik.
Anna zegt: