Recept
« Terug naar recepten
Baars met bokbiersaus
PT35M
Baars met bokbiersaus
Een heerlijk baars met bokbiersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Albert Van der linde
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baars met bokbiersaus te bereiden
Laat 2,5 dl visbouillon samen met de 2 dl room tot 1/3 inkoken voeg er vervolgens de 2 dl bockbier bij en laat weer tot 1/3 inkoken.
Snij de wortelen en de selderij in julienne en pocheer die in de 2 dl vleesbouillon tot ze net gaar zijn.
Leg de plakken baarsfilets op een ingeboterde braadslee, kruiden met peper en zout voeg de ingesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200 graden Celsius.
Klop ondertussen de boter onder de saus en kruiden na smaak
Schik de baars op een bord en drapeer ze met de saus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over.
Snij de wortelen en de selderij in julienne en pocheer die in de 2 dl vleesbouillon tot ze net gaar zijn.
Leg de plakken baarsfilets op een ingeboterde braadslee, kruiden met peper en zout voeg de ingesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200 graden Celsius.
Klop ondertussen de boter onder de saus en kruiden na smaak
Schik de baars op een bord en drapeer ze met de saus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over.