Recept
« Terug naar recepten
Knolselderij aardappelpuree
PT30M
Knolselderij aardappelpuree
Weer eens wat anders dan 'gewone' aardappelpuree en erg lekker bij
winterse en wildgerechten. Simpel te maken maar toch weer een hele
andere smaak dan je van 'normale' aardappelpuree gewend bent.
Deze puree was een onderdeel van ons kerstdiner 2019.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderij aardappelpuree te bereiden
- Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in stukken. Doe ze samen met een bodem water in een pan en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze fijn.
- Doe de (warme) melk of room erbij en voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
- Meng alles goed door elkaar en knip er eventueel een beetje bieslook overheen.