Recept
« Terug naar recepten
Baba Ghanoush van Assy
PT45M
Baba Ghanoush van Assy
Een heerlijk baba ghanoush van assy recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Astrid de Vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baba Ghanoush van Assy te bereiden
Oven voorverwarmen op 165°C.
Aubergine in de lengte doormidden snijden en het vruchtvlees insnijden als en een ruitje. Besprenkelen met 2 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olijfolie en de auberginehelften er in leggen. 40 Minuten in de oven en daarna laten afkoelen en het vruchtvlees eruit scheppen met een lepel.
Vruchtvlees met alle overige ingrediënten in de foodprocessor en fijn mixen. Fijnprakken in een kom met de vork kan natuurlijk ook.
Overdoen in een schaaltje en licht bestrooien met een beetje paprikapoeder.
Aubergine in de lengte doormidden snijden en het vruchtvlees insnijden als en een ruitje. Besprenkelen met 2 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olijfolie en de auberginehelften er in leggen. 40 Minuten in de oven en daarna laten afkoelen en het vruchtvlees eruit scheppen met een lepel.
Vruchtvlees met alle overige ingrediënten in de foodprocessor en fijn mixen. Fijnprakken in een kom met de vork kan natuurlijk ook.
Overdoen in een schaaltje en licht bestrooien met een beetje paprikapoeder.
roza zegt: