Recept
« Terug naar recepten
Babi goelai kling (varkensvlees)
PT90M
Babi goelai kling (varkensvlees)
Een heerlijk babi goelai kling (varkensvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi goelai kling (varkensvlees) te bereiden
Vlees met het zout in het water half gaar koken.
De sjalotjes, ketoembar, djinten, koenjit en lomboks fijn stampen en aanbraden in de olie.
Het mengsel bij het vlees voegen met de knoflook en de gemalen amandelen.
Voeg nu langzaam het kopje santen toe.
Zachtjes door laten koken tot het vlees gaar is en de saus gebonden is.
Voor het opdienen het citroensap erover.
De sjalotjes, ketoembar, djinten, koenjit en lomboks fijn stampen en aanbraden in de olie.
Het mengsel bij het vlees voegen met de knoflook en de gemalen amandelen.
Voeg nu langzaam het kopje santen toe.
Zachtjes door laten koken tot het vlees gaar is en de saus gebonden is.
Voor het opdienen het citroensap erover.