Recept
« Terug naar recepten
Babi ketjap
PT25M
Babi ketjap
Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi ketjap te bereiden
De blokjes vlees bestrooien met peper en zout naar smaak.1 Theel. gemberpoeder, de knoflook citroensap en de ketjap toevoegen. Dit alles goed door mekaar roeren en 3 uur laten marineren. Nu een scheut olie in een braadpan gieten en de ui hierin fruiten, daarna het gemarineerde vlees toevoegen plus de bouillonblok en 1 theel. suiker. Dit alles 1 uur zachtjes laten sudderen eventueel wat water toevoegen. Je kunt het ook nog een beetje binden met wat maizena of allesbinder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tonny's zegt:
bametz-saffrie zegt:
Voor ons 4-tjes was het net niet genoeg...
De babi ketap bereid en ff apart gezet,de boontjes in 3-en of 4-en gesneden en gesmoord in de jus van de babiketjap.
Opgediend als een-pans gerecht,groenten onderop ,het vlees er boven en de jus aangemaakt met wat aardappelmeel.Het was nu toereikend en ik had nog krupuk en emping gebakken;)
peterbeug zegt: