KookJij

Babi ketjap

Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi ketjap te bereiden

De blokjes vlees bestrooien met peper en zout naar smaak.1 Theel. gemberpoeder, de knoflook citroensap en de ketjap toevoegen. Dit alles goed door mekaar roeren en 3 uur laten marineren. Nu een scheut olie in een braadpan gieten en de ui hierin fruiten, daarna het gemarineerde vlees toevoegen plus de bouillonblok en 1 theel. suiker. Dit alles 1 uur zachtjes laten sudderen eventueel wat water toevoegen. Je kunt het ook nog een beetje binden met wat maizena of allesbinder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

peterbeug

peterbeug zegt:
Ziet er goed uit, ik ga het maken en smullen.
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste Tonny,
Tja, het is maar wat je lekker vind, magere speklappen kan idd ook.
Tonny's

Tonny's zegt:
Ik zelf gebruik wat magere speklappen. Lekker veel ketjap en de saus iets laten indikken.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Had een dezer dagen onverwacht visite die bleef eten(2 er bij)
Voor ons 4-tjes was het net niet genoeg...
De babi ketap bereid en ff apart gezet,de boontjes in 3-en of 4-en gesneden en gesmoord in de jus van de babiketjap.
Opgediend als een-pans gerecht,groenten onderop ,het vlees er boven en de jus aangemaakt met wat aardappelmeel.Het was nu toereikend en ik had nog krupuk en emping gebakken;)