Recept
« Terug naar recepten
Babi lombok ketjap (varkensvlees)
PT60M
Babi lombok ketjap (varkensvlees)
Een heerlijk babi lombok ketjap (varkensvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
familie cress
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi lombok ketjap (varkensvlees) te bereiden
Stamp knoflook, sjalot, peper en gember fijn in vijzel/keukenmachine.
Bak het vlees in wat olie tot licht krokant, haal uit de pan en laat uitlekken.
Bak in dezelfde pan in nog wat olie de sjalot, gember, knoflook en peper tot geurig.
Voeg het vlees toe en bak eventjes mee.
Breng op smaak met zout.
Dan ketjap erbij doen en op laag vuur eventjes laten stoven.
Eventueel dan nog extra lomboks erbij doen die in ringetjes zijn gesneden voor extra pittigheid.
Bak het vlees in wat olie tot licht krokant, haal uit de pan en laat uitlekken.
Bak in dezelfde pan in nog wat olie de sjalot, gember, knoflook en peper tot geurig.
Voeg het vlees toe en bak eventjes mee.
Breng op smaak met zout.
Dan ketjap erbij doen en op laag vuur eventjes laten stoven.
Eventueel dan nog extra lomboks erbij doen die in ringetjes zijn gesneden voor extra pittigheid.