Recept
« Terug naar recepten
Babi pangang
PT30M
Babi pangang
Een heerlijk babi pangang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
christel schwieters
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi pangang te bereiden
Zet het water voor de rijst op en kook de rijst hierin gaar.
Snijd het varkensvlees in stukjes en kruid het.
Bak het vlees gaar en bruin. Voeg het blikje tomatenpuree toe, goed roeren daarna de ketchup en de ketjap weer even doorroeren. Voeg nu de suiker, de knoflook en de sambal toe.
Voeg nu de maïzena en het water toe, goed doorroeren en laten koken tot de gewenste dikte.
Snijd het varkensvlees in stukjes en kruid het.
Bak het vlees gaar en bruin. Voeg het blikje tomatenpuree toe, goed roeren daarna de ketchup en de ketjap weer even doorroeren. Voeg nu de suiker, de knoflook en de sambal toe.
Voeg nu de maïzena en het water toe, goed doorroeren en laten koken tot de gewenste dikte.
Doriet Janssen zegt: