KookJij

Babi pangang

Een heerlijk babi pangang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi pangang te bereiden

Zet het water voor de rijst op en kook de rijst hierin gaar.
Snijd het varkensvlees in stukjes en kruid het.
Bak het vlees gaar en bruin. Voeg het blikje tomatenpuree toe, goed roeren daarna de ketchup en de ketjap weer even doorroeren. Voeg nu de suiker, de knoflook en de sambal toe.
Voeg nu de maïzena en het water toe, goed doorroeren en laten koken tot de gewenste dikte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Ik weet niet of je de taotjo en babi pangang kruiden kunt krijgen in jullie supermarkt, volgens mij moet je toch bij een toko zijn. Succes!
monique

monique zegt:
Het water loopt me al uit de mond haha, maar krijg je al die ingredienten gewoon bij de supermarkt? Wil dit morgen uitproberen, maar hier in het dorp ligt geen toko, ofzo.