KookJij

Babi spek

Een heerlijk babi spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 3a4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi spek te bereiden

De bereiding gaat volgens de instucties op het pakje.
Wel zitten er een paar wijzigingen in :

In plaats van varkenslappen, snijden we spek in hap klare reepjes. dit marineren we samen met de kruidenmix die word aangemaakt met 2 lepels ketjap en 1 lepel olijfolie.

De saus mix : in plaats van 250 ml water, doen wij 200 ml water, 30 ml ketjap en 20 ml gember siroop.
Goed doorroeren.

Verder is het na het intrekken van de vleesmarinade, de pan verhitten en het vlees toevoegen, bakken tot het de gewenste kleur heeft en dan de saus toevoegen lekker even in laten koken.

Serveren met rijst en voor de gezelligheid kunt u er een variatie van bijgerechtjes aan toevoegen.
Zoals : kroepoek, gebakken uitjes, katjang pedis nootjes, kokos mix met nootjes ( deze zijn in variatie van 4 in 1 verkrijgbaar bij bijna iedere supermarkt.
Ook kun je er augurkjes en zilveruitjes bijzetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

djerney

djerney zegt:
hoi

lijkt me heerlijk maar volgens mij hoort dit niet bij dieet en slank
groetjes:)