Recept
« Terug naar recepten
Baboesa (oosters theegebak)
PT50M
Baboesa (oosters theegebak)
Een heerlijk baboesa (oosters theegebak) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baboesa (oosters theegebak) te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ovenschaal of springvorm invetten, bestuiven met bloem en overtollig bloem eruit kloppen. Boen de sinaasappel, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Breng in een steelpannetje de helft van de suiker (125 gr) 50ml water, de helft van de rasp en twee eetl sap aan de kook. Laat 4 minuten koken tot een vloeibare stroop. Laten afkoelen. Klop de boter, de suiker (125 gr), de vanillesuiker en het ei luchtig in een kom met de mixer. Voeg de yoghurt toe en klop tot een luchtige massa. Zeef de bakpoeder en vermeng met de bloem en het griesmeel. Meng de rest van de rasp door het beslag. Klop nog 2 minuten op de hoogste stand. Schep het beslag in de schaal of springvorm en strijk het glad, Bestrooi het beslag met de amandelschaafsel en bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Schenk de koude siroop erover en laat afkoelen. Snijd de baboesa in kleine ruitjes.
layla zegt: