NOOT:I.p.v.daikon kunnen we ook gewone radijsjes gebruiken of komkommer in dunne plakjes.
Een ander groente mengsel kan ook:
-Sla mix
-Zuurkool
enz.
Recept
« Terug naar recepten
Baguette Vietnam
PT45M
Baguette Vietnam
Een heerlijk baguette vietnam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baguette Vietnam te bereiden
MAYO:
*Roer de mayo,3 bosuitjes en 10 cc sambal badjak goed door elkaar en zet voorlopig koud weg.
VLEES:
*Maak een homogeen vlees mengsel met alle ingredienten en draai hiervan 16 balletjes.
*Verhit in de anti aanbak pan de sesamolie en bak hierin de balletjes mooi bruin in ongeveer 15 minuten.Blijf de balletjes alsmaar in beweging houden.
*Leg een ingevet stuk bakpapier in een bakblik en leg hier op de balletjes en schuif dit in het midden van de oven die op 200 graden Celsius staat.Zet tegen het uitdrogen ook wat water in de oven bv in een bakblik onder het bakblik met de balletjes.Na 10 minuten uit de oven halen en laten afkoelen.
GROENTE :
*Meng de geraspte wortelen met de daikon en sjalotjes.
*Verwarm de rijstazijn,limoensap en suiker en los de suiker op.Giet dit over de geraspte groentes en meng goed.
*Laat een uur trekken,maar roer elke 15 minuten om.
***
Nu kunnen we de broodjes / baguettes klaar maken:
-Snij het brood overlangs in tweeen en verwijder wat van het zachte binnenste en gooi dat weg.
-Alle 8 helften worden ruim met de mayo ingesmeerd
-Op de mayo van de onderste helft verdelen we de de fijngesneden lomboks en koriander blaadjes.
-Hierop leggen we op elk van de 4 onderste helften 4 balletjes gehakt met een drupje sesamolie.
-We knijpen de groente goed uit en verdelen die over de balletjes gehakt en dan drukken we de bovenste helften goed op de gevulde onderste helften.
Geef er als optie wat Heinz Ketchup bij voor de lefhebbers.
*Roer de mayo,3 bosuitjes en 10 cc sambal badjak goed door elkaar en zet voorlopig koud weg.
VLEES:
*Maak een homogeen vlees mengsel met alle ingredienten en draai hiervan 16 balletjes.
*Verhit in de anti aanbak pan de sesamolie en bak hierin de balletjes mooi bruin in ongeveer 15 minuten.Blijf de balletjes alsmaar in beweging houden.
*Leg een ingevet stuk bakpapier in een bakblik en leg hier op de balletjes en schuif dit in het midden van de oven die op 200 graden Celsius staat.Zet tegen het uitdrogen ook wat water in de oven bv in een bakblik onder het bakblik met de balletjes.Na 10 minuten uit de oven halen en laten afkoelen.
GROENTE :
*Meng de geraspte wortelen met de daikon en sjalotjes.
*Verwarm de rijstazijn,limoensap en suiker en los de suiker op.Giet dit over de geraspte groentes en meng goed.
*Laat een uur trekken,maar roer elke 15 minuten om.
***
Nu kunnen we de broodjes / baguettes klaar maken:
-Snij het brood overlangs in tweeen en verwijder wat van het zachte binnenste en gooi dat weg.
-Alle 8 helften worden ruim met de mayo ingesmeerd
-Op de mayo van de onderste helft verdelen we de de fijngesneden lomboks en koriander blaadjes.
-Hierop leggen we op elk van de 4 onderste helften 4 balletjes gehakt met een drupje sesamolie.
-We knijpen de groente goed uit en verdelen die over de balletjes gehakt en dan drukken we de bovenste helften goed op de gevulde onderste helften.
Geef er als optie wat Heinz Ketchup bij voor de lefhebbers.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Dat weten de Vietnamezen zelf ook niet.Je kon dit broodje echter in de hoofdstad van Vietnam wel krijgen.Een beetje scynisme is niet helemaal weg denk ik.
Toch een smakelijk eten.
Jan A
anuschka mijnhout zegt:
Wij wonen in Sydney en dit broodje is hier in heel Australia bekend als vietnamees broodje, erg lekker en fris! Zelfs heinz hebben we hier ;),dus dat is zeker een goede optie waar ook hier gebruik van gemaakt wordt:)groetjes, anuschka