Recept
« Terug naar recepten
Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)
PT20M
Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)
Een heerlijk baka bana (gebakken bakbanaan met beslag) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
59
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag) te bereiden
De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
TIP:
U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
De bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen.
De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.
TIP:
U kunt ze ook gewoon zonder beslag bakken:
Schil de bananen, snijdt ze over de lengte in stukken van circa 10 cm en bak ze in hete olie aan weerszijden goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willy zegt:
willem zegt:
derbyke zegt:
Mindy zegt:
Anna zegt:
Ik denk dat er bubbels gebruikt worden om het beslag luchtiger te maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon met water doen;) Wat ook een lekkere smaak geeft; als je de prik vervangt door een biersoort.;-)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
varo zegt: