Recept
« Terug naar recepten
Bakaliaros plaki (Kabeljauw uit de oven)
PT60M
Bakaliaros plaki (Kabeljauw uit de oven)
Een heerlijk bakaliaros plaki (kabeljauw uit de oven) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cobie Pappaioannou
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bakaliaros plaki (Kabeljauw uit de oven) te bereiden
Kabeljauw wassen en droogdeppen. Wat citroensap en olijfolie erover druppelen.
Tomaten kruislings insnijden en kort in kokend water dompelen dan ontvellen en in stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en fijn hakken.
De rest van de olijfolie verhitten en de ui glazig bakken knoflook toevoegen en kort meebakken. Tomaat toevoegen, zout en peper en witte wijn erbij gieten.
Saus eenmaal aan de kook laten komen en het geheel op matig vuur 30 min. Stoven.
Oven op 180 graden voorverwarmen
Vis in braadslee leggen en zout en peper erover strooien saus erover gieten boter in vlokken erover heen doen.
En de braadslee in de oven zetten 15 a 20 min. Zonder deksel bakken.
Tomaten kruislings insnijden en kort in kokend water dompelen dan ontvellen en in stukjes snijden.
Uien en knoflook pellen en fijn hakken.
De rest van de olijfolie verhitten en de ui glazig bakken knoflook toevoegen en kort meebakken. Tomaat toevoegen, zout en peper en witte wijn erbij gieten.
Saus eenmaal aan de kook laten komen en het geheel op matig vuur 30 min. Stoven.
Oven op 180 graden voorverwarmen
Vis in braadslee leggen en zout en peper erover strooien saus erover gieten boter in vlokken erover heen doen.
En de braadslee in de oven zetten 15 a 20 min. Zonder deksel bakken.
wimk zegt: