KookJij

Bakaliaros plaki (Kabeljauw uit de oven)

Een heerlijk bakaliaros plaki (kabeljauw uit de oven) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bakaliaros plaki (Kabeljauw uit de oven) te bereiden

Kabeljauw wassen en droogdeppen. Wat citroensap en olijfolie erover druppelen.
Tomaten kruislings insnijden en kort in kokend water dompelen dan ontvellen en in stukjes snijden.

Uien en knoflook pellen en fijn hakken.

De rest van de olijfolie verhitten en de ui glazig bakken knoflook toevoegen en kort meebakken. Tomaat toevoegen, zout en peper en witte wijn erbij gieten.
Saus eenmaal aan de kook laten komen en het geheel op matig vuur 30 min. Stoven.

Oven op 180 graden voorverwarmen

Vis in braadslee leggen en zout en peper erover strooien saus erover gieten boter in vlokken erover heen doen.
En de braadslee in de oven zetten 15 a 20 min. Zonder deksel bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wimk

wimk zegt:
Smaakte heerlijk.;)
Elly de Jong

Elly de Jong zegt:
Ik vraag me af hoe een recept met zoveel olijfolie en boter als "dieetrecept" kan worden aangemerkt...
alewijn

alewijn zegt:
Lijkt me heerlijk ga ik zeker maken.
spanky

spanky zegt:
Vandaag klaar gemaakt en is zeer lekker. Groetjes Liliane
Willem

Willem zegt:
Vandaag gemaakt
heel lekker!
janny

janny zegt:
het lijkt me heerlijk, ga het beslist maken en de uitslag horen jullie nog. Leuke site hoor!!!! groetjes JANNY.