Recept
« Terug naar recepten
Baked Alaska
PT90M
Baked Alaska
Een heerlijk baked alaska recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baked Alaska te bereiden
Voor de vulling:
Bekleed een plat schoteltje met bakpapier.
Haal het roomijs uit de vriezer en schep met een ijsschep per persoon één mooie bol. Leg die op het schoteltje.
Zet de bollen roomijs opnieuw in de diepvries zodat ze straks goed bevroren zijn.
Voor de biscuit:
Klop de eieren met de suiker tot een witte, luchtige massa. Hou de eierschalen apart.
Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stort het beslag op een bakplaat, bekleed met bakpapier of in een vierkante bakvorm. Zorg dat de biscuitlaag niet dikker is dan ongeveer 2 centimeter.
Bak de biscuit gedurende 10 minuten op 180°C.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een roostertje.
Voor het eiwitschuim:
Maak een ruime kom met enkele druppels azijn vetvrij en dep droog met keukenpapier.
Klop het eiwit met de suiker tot stevige pieken. Vul hiermee een spuitzak met een groot effen spuitmondje.
Voor de afwerking:
Spoel mooie halve eierdopjes proper. Dep droog en zet even opzij.
Mix wat vers fruit naar keuze met honing tot een coulis. Bijvoorbeeld een handvol frambozen. Zet even opzij.
Steek uit de biscuit rondjes van 5 centimeter diameter en schik deze in het midden van de bordjes.
Overgiet de biscuit met de coulis. Verwarm de oven voor op 190°C.
Leg op ieder rondje biscuit een bol roomijs.
Spuit hierrond in een spiraal het jasje van eiwitschuim.
Zet de gebakjes gedurende 3 minuten in de oven en kleur dan het eiwitschuim met een gasbrandertje goudbruin.
Plaats de eierdopjes op de gebakjes.
Warm de sinaasappellikeur op in een pannetje en verdeel net voor het serveren in de eierdopjes en flambeer.
Dien brandend op.
Bekleed een plat schoteltje met bakpapier.
Haal het roomijs uit de vriezer en schep met een ijsschep per persoon één mooie bol. Leg die op het schoteltje.
Zet de bollen roomijs opnieuw in de diepvries zodat ze straks goed bevroren zijn.
Voor de biscuit:
Klop de eieren met de suiker tot een witte, luchtige massa. Hou de eierschalen apart.
Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder het beslag.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stort het beslag op een bakplaat, bekleed met bakpapier of in een vierkante bakvorm. Zorg dat de biscuitlaag niet dikker is dan ongeveer 2 centimeter.
Bak de biscuit gedurende 10 minuten op 180°C.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een roostertje.
Voor het eiwitschuim:
Maak een ruime kom met enkele druppels azijn vetvrij en dep droog met keukenpapier.
Klop het eiwit met de suiker tot stevige pieken. Vul hiermee een spuitzak met een groot effen spuitmondje.
Voor de afwerking:
Spoel mooie halve eierdopjes proper. Dep droog en zet even opzij.
Mix wat vers fruit naar keuze met honing tot een coulis. Bijvoorbeeld een handvol frambozen. Zet even opzij.
Steek uit de biscuit rondjes van 5 centimeter diameter en schik deze in het midden van de bordjes.
Overgiet de biscuit met de coulis. Verwarm de oven voor op 190°C.
Leg op ieder rondje biscuit een bol roomijs.
Spuit hierrond in een spiraal het jasje van eiwitschuim.
Zet de gebakjes gedurende 3 minuten in de oven en kleur dan het eiwitschuim met een gasbrandertje goudbruin.
Plaats de eierdopjes op de gebakjes.
Warm de sinaasappellikeur op in een pannetje en verdeel net voor het serveren in de eierdopjes en flambeer.
Dien brandend op.