Recept
« Terug naar recepten
Balearen Maaltijdsoep
PT60M
Balearen Maaltijdsoep
Een heerlijk balearen maaltijdsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Blue Band kookboekje : Soepen en Sauzen 1992
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balearen Maaltijdsoep te bereiden
1. De groene kool in stukjes of reepjes snijden.
2. Ui + knoflook in de boter op laag vuur in de soeppan goudbruin fruiten.
3. Dan toevoegen de kool + paprika + tomaten + peterselie. Deksel op de pan en 10 minuutjes zachtjes laten smoren. Zo af en toe doorroeren.
4. Giet dan 1,5 liter water in de pan en zout en peper. Deksel weer op de pan en ca. 20 minuten zachtjes koken of tot de kool gaar is.
5. Ondertussen de sneetjes brood licht roosteren en in stukken breken.
6. Nu in een niet te wijde pan 1/3 deel van het brood op de bodem leggen.
7. Met een schuimspaan ong. de helft van de groente uit de soeppan scheppen (kool-tomaat-paprika-ui-knoflook) en dit over het brood verdelen.
8. Nu weer 1/3 deel van het brood over de groente scheppen.
9. Over het brood de rest van de groente scheppen.
10. Eindig met het laatste deel van het brood.
11. De overgebleven bouillon uit de soeppan over het geheel gieten en de soep nog 10 minuutjes op laag vuur laten koken.
2. Ui + knoflook in de boter op laag vuur in de soeppan goudbruin fruiten.
3. Dan toevoegen de kool + paprika + tomaten + peterselie. Deksel op de pan en 10 minuutjes zachtjes laten smoren. Zo af en toe doorroeren.
4. Giet dan 1,5 liter water in de pan en zout en peper. Deksel weer op de pan en ca. 20 minuten zachtjes koken of tot de kool gaar is.
5. Ondertussen de sneetjes brood licht roosteren en in stukken breken.
6. Nu in een niet te wijde pan 1/3 deel van het brood op de bodem leggen.
7. Met een schuimspaan ong. de helft van de groente uit de soeppan scheppen (kool-tomaat-paprika-ui-knoflook) en dit over het brood verdelen.
8. Nu weer 1/3 deel van het brood over de groente scheppen.
9. Over het brood de rest van de groente scheppen.
10. Eindig met het laatste deel van het brood.
11. De overgebleven bouillon uit de soeppan over het geheel gieten en de soep nog 10 minuutjes op laag vuur laten koken.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Deze soep heb ik wel eens bij vrienden in Spanje gegeten, een goede maaltijdsoep. Het recept ervan was ik kwijtgeraakt en vond in het Blue Band boekje iets soortgelijks terug.