KookJij

Bali Ikan Speciaal

Deze Bali Ikan is een heerlijk visgerecht die speciaal en "anders" is door o.a. de witte boontjes, de lekkere spekjes en een verrukkelijke saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bali Ikan Speciaal te bereiden

Ui en spekjes bakken in hete olie en de sambal, laos, djahe toevoegen.
Indien de uien niet meer glazig zijn de ketjap, manis en asin, tomatenpuree, witte boontjes en wat citroensap toevoegen.
Maak de saus op de gewenste dikte met wat water.

Serveer het over gebakken witvis of doe de stukjes vis in de saus om te garen.

Mijn kookverhaal (Gerrie Peters)

De basis van dit recept vond ik in diverse recepten op internet.
Toen ik bezig was om dit recept te bereiden, vroeg ik me af welke groenten zal ik erbij serveren?

Hoe kan ik witvis naast lekker ook hartig maken ?

Heb er dus een eigen draai aangegeven met als resultaat een lekkere pittige saus incl. groenten en een extra bite.

Met " witvis " bedoel ik kabeljauw, koolvis, schol, tong en zoetwatervissen zoals pangasius, panga, nijlbaars, etc.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst