Recept
« Terug naar recepten
Balkenbrij op Limburgs roggebrood (zie opm)
PT30M
Balkenbrij op Limburgs roggebrood (zie opm)
Een heerlijk balkenbrij op limburgs roggebrood (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balkenbrij op Limburgs roggebrood (zie opm) te bereiden
Snij de plakken roggebrood en balkenbrij zodat ze van gelijke grootte en vorm zijn.
Bak de spekreepjes, de knoflook, de tijm en het bieslook totdat de spekjes bruin en knapperig zijn.
Voeg de azijn toe en roer goed.
Doe de stroop erbij en laat deze op een laag vuur smelten.
Houd deze topping op een laag vuur warm.
Bak vervolgens de balkenbrij in een beetje boter gaar en krokant.
Ondertussen de plakjes roggebrood op 4 borden leggen.
Leg de plakjes balkenbrij op het roggebrood en garneer dit met de stroop-spektopping of zet deze er in een borrelglaasje naast.
Bak de spekreepjes, de knoflook, de tijm en het bieslook totdat de spekjes bruin en knapperig zijn.
Voeg de azijn toe en roer goed.
Doe de stroop erbij en laat deze op een laag vuur smelten.
Houd deze topping op een laag vuur warm.
Bak vervolgens de balkenbrij in een beetje boter gaar en krokant.
Ondertussen de plakjes roggebrood op 4 borden leggen.
Leg de plakjes balkenbrij op het roggebrood en garneer dit met de stroop-spektopping of zet deze er in een borrelglaasje naast.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers