Recept
« Terug naar recepten
Balkenbrij
PT150M
Balkenbrij
Een heerlijk balkenbrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
At vanhoorn
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balkenbrij te bereiden
Vlees uit wateren, een nacht met zout, 2 dagen.
Vlees met schoon water aan de kook brengen en garen.
Bouillon zeven en terug in de pan aan de kook brengen, rozijnen en rommelkruid erbij.
Kruiden ± een theelepel per 500 gram. Dan roeren en het boekweitmeel toevoegen. Net zolang toevoegen en roeren tot de lepel er stijf in blijf staan.
Uitstorten in schaaltjes en aflaten koelen.
Bakken in koekenpan met suiker of stroop er over.
Vlees met schoon water aan de kook brengen en garen.
Bouillon zeven en terug in de pan aan de kook brengen, rozijnen en rommelkruid erbij.
Kruiden ± een theelepel per 500 gram. Dan roeren en het boekweitmeel toevoegen. Net zolang toevoegen en roeren tot de lepel er stijf in blijf staan.
Uitstorten in schaaltjes en aflaten koelen.
Bakken in koekenpan met suiker of stroop er over.
Mijn kookverhaal (At vanhoorn)
Werd gemaakt als er geslacht was, als rest verwerking.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marja keppel zegt:
mieke santegoets pellikaan zegt:
ga deze week maken