Recept
« Terug naar recepten
Balletjes met paprikacoulis en pappardelle
PT50M
Balletjes met paprikacoulis en pappardelle
Kip, spinazie, ricotta, een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken!
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balletjes met paprikacoulis en pappardelle te bereiden
- Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten en de paprika's, snij ze in stukken en verwijder de pitjes. Stoof de groenten in de olijfolie. Doe er het Knorr Bouillonketeltje Kip en 1 dl water bij. Lepel er de honing bij. Schep goed om. Laat onafgedekt 1/2u sudderen tegen de kook aan.
- Meng het gehakt met de ricotta, het ei, de fijngehakte spinazie en de parmezaan. Kruid bij met peper en zout; Maak er (niet te kleine) balletjes van.
- Pureer de paprika-tomatencoulis kort met de staafmixer en draai vervolgens door een roerzeef, zodat de velletjes achterblijven.
- Breng de coulis weer aan de kook en kruid naar smaak met een flinke snuif paprikapoeder, wat peper en zout. Laat de gehaktballetjes 10 minuten garen in de coulis tegen de kook aan.
- Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet ze af. Verdeel pasta, gehaktballetjes en saus over diepe borden. Serveer meteen.
hns zegt:
Ik vond de balletjes erg lekker, alleen om wat stevig aandoende balletjes te maken, is niet zo goed gelukt.
Geeft niets heb met een ijschep de balletjes gevormd en in de coulis gaar gemaakt . dank Hans de Vos:):)
(misschien komt het ook omdat ik diepvriesspinazie heb gemaakt, waaruit ik het vocht heb gedrukt.)