Recept
« Terug naar recepten
Bami Goreng (gebakken mie)
PT30M
Bami Goreng (gebakken mie)
Een heerlijk bami goreng (gebakken mie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookstudio Assen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami Goreng (gebakken mie) te bereiden
Een pan met ruim water aan de kook brengen. De mie toevoegen en ca 5 minuten laten koken. Regelmatig roeren. De beetgare mie afgieten en met koud water spoelen.
De ui en knoflook aanfruiten in de olie, samen met de preiringen, bladselderij, specerijen en 1⁄2 kippenbouillonblokje.
Ketjap manis en oestersaus toevoegen en op het laatst de mie meebakken, eventueel op smaak brengen met peper en zout, of wat ketjap manis.
De ui en knoflook aanfruiten in de olie, samen met de preiringen, bladselderij, specerijen en 1⁄2 kippenbouillonblokje.
Ketjap manis en oestersaus toevoegen en op het laatst de mie meebakken, eventueel op smaak brengen met peper en zout, of wat ketjap manis.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Ik heb dit gemaakt en gegeten bij een Indonesische kookworkshop.