Recept
« Terug naar recepten
Bami salade met broccoli en spekjes
PT0M
Bami salade met broccoli en spekjes
Een heerlijk bami salade met broccoli en spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jasmine merkelijn
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami salade met broccoli en spekjes te bereiden
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de mie toe,en
kook deze in 10 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water
afspoelen en goed laten uitlekken Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes
en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.Snijd de ananas
in stukjes.Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3
minuten uit. Voeg de broccoli toe en roerbak ca. 5 minuten. Schep de ananas
en de mie erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan de woksaus naar smaak
(ca. 10 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Af
laten koelen. Schep de (Iauwwarme of koude) gewolkte bahmisalade in een grote
schaal en strooi er eventueel wat gezouten pinda's over.
Tip Maak er kruidige sateetjes bij: marineer 400 9 in kleine blokjes gesneden
kipfilet of hamlapjes in een mengsel van 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels
wok olie. Rijg de blokjes aan satéstokjes en rooster ze in ca. 10 minuten op
de BBQ of onder de grill goudbruin en gaar.
kook deze in 10 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water
afspoelen en goed laten uitlekken Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes
en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.Snijd de ananas
in stukjes.Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3
minuten uit. Voeg de broccoli toe en roerbak ca. 5 minuten. Schep de ananas
en de mie erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan de woksaus naar smaak
(ca. 10 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Af
laten koelen. Schep de (Iauwwarme of koude) gewolkte bahmisalade in een grote
schaal en strooi er eventueel wat gezouten pinda's over.
Tip Maak er kruidige sateetjes bij: marineer 400 9 in kleine blokjes gesneden
kipfilet of hamlapjes in een mengsel van 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels
wok olie. Rijg de blokjes aan satéstokjes en rooster ze in ca. 10 minuten op
de BBQ of onder de grill goudbruin en gaar.