Recept
« Terug naar recepten
Bamie met sperziebonen
PT30M
Bamie met sperziebonen
Een heerlijk bamie met sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bamie met sperziebonen te bereiden
Kook de bamie volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de bami af en laat goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes.
Pel de ui en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak daarin de ui en knoflook ca. 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg dan de bami toe, vermeng die met het bonenmengsel en verwarm het geheel nog ca. 5 min.
Meng er de kerstomaatjes, tauge, sojasaus, sherry en sesamolie door.
Verwarm het mengsel nog 1-2 min. op een laag vuur.
Bestrooi de bamie tot slot met sesamzaadjes en serveer direct.
Giet de bami af en laat goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes.
Pel de ui en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak daarin de ui en knoflook ca. 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg dan de bami toe, vermeng die met het bonenmengsel en verwarm het geheel nog ca. 5 min.
Meng er de kerstomaatjes, tauge, sojasaus, sherry en sesamolie door.
Verwarm het mengsel nog 1-2 min. op een laag vuur.
Bestrooi de bamie tot slot met sesamzaadjes en serveer direct.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
okele zegt:
jolangel zegt:
Ook een lekker idee, dat met die kip.
Eet smakelijk als je het nog een keer maakt.