KookJij

Bamie met sperziebonen

Een heerlijk bamie met sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bamie met sperziebonen te bereiden

Kook de bamie volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de bami af en laat goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Halveer de tomaatjes.
Pel de ui en snijd in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes fijn.

Verhit de olie in een wok.
Bak daarin de ui en knoflook ca. 2 min.
Voeg de sperziebonen toe en bak ze 2 min. mee.
Voeg dan de bami toe, vermeng die met het bonenmengsel en verwarm het geheel nog ca. 5 min.

Meng er de kerstomaatjes, tauge, sojasaus, sherry en sesamolie door.
Verwarm het mengsel nog 1-2 min. op een laag vuur.
Bestrooi de bamie tot slot met sesamzaadjes en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jolangel

jolangel zegt:
Ik ben blij dat het heerlijk smaakt.
Ook een lekker idee, dat met die kip.
Eet smakelijk als je het nog een keer maakt.
okele

okele zegt:
:p Zelfs onze kinderen zijn hier dol op. inmiddels voor de tweede keer gemaakt. Doe er wel 2 kipfiletjes in kleine stukjes gesneden bij, eerst een uurtje gemarineerd in kip kruiden. Bedankt!!!
dirckx  marie-jeanne

dirckx marie-jeanne zegt:
Zeer lekker, niets aan toe te voegen.