KookJij

Banaankaneel-cake

Een heerlijk banaankaneel-cake recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie: 363 kCal energie
14 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: McCormick
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Banaankaneel-cake te bereiden

Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix in een grote kom de boter met honing en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de melk. Zeef de bloem met het bakpoeder, kaneel en gember boven het eimengsel en mix tot een geheel.
Spatel de bananen door het beslag en doe het in het bakblik.
Bak ongeveer 50-60 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat zo'n 10 minuten afkoelen in het blik, daarna kan je hem er uithalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Layla

Layla zegt:
Hoi E.Roelofsen, Met bruine suiker bedoel ik ook basterdsuiker, dus het is helemaal goed! Met rietsuiker zal het vast ook lekker zijn, geeft een iets andere smaak. :p
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Layla, heerlijk en zoet. Ik kon geen bruine suiker vinden en had de cake met donker basterd suiker gebakken. Waar koop jij bruine suiker of had jij rietsuiker genomen? Groetjes, Ellebel
martha2

martha2 zegt:
Lijkt me heel lekker maar ik kan dit recept niet uitprinten de helft staat er maar op ????
Groetjes Martha.:(