Recept
« Terug naar recepten
Banaankaneel-cake
PT70M
Banaankaneel-cake
Een heerlijk banaankaneel-cake recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
363 kCal energie
14 Gram vet
55 Gram koolhydraten
14 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
McCormick
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaankaneel-cake te bereiden
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix in een grote kom de boter met honing en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de melk. Zeef de bloem met het bakpoeder, kaneel en gember boven het eimengsel en mix tot een geheel.
Spatel de bananen door het beslag en doe het in het bakblik.
Bak ongeveer 50-60 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat zo'n 10 minuten afkoelen in het blik, daarna kan je hem er uithalen.
Mix in een grote kom de boter met honing en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en daarna de melk. Zeef de bloem met het bakpoeder, kaneel en gember boven het eimengsel en mix tot een geheel.
Spatel de bananen door het beslag en doe het in het bakblik.
Bak ongeveer 50-60 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat zo'n 10 minuten afkoelen in het blik, daarna kan je hem er uithalen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
e.roelofsen zegt:
martha2 zegt:
Groetjes Martha.:(
Layla zegt: