Recept
« Terug naar recepten
Bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig
PT30M
Bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig
Een heerlijk bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Eigen recept van M. Alberts
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig te bereiden
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verwarm in een klein pannetje de boter op een laag vuurtje.
Vermaal de koekjes in een keukenmachine.
Roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
Doe dit in de springvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
Zet dit in de koelkast om stevig te worden.
Verwarm op matig vuur de yoghurt in een pan.
Prak de banaan goed fijn.
Roer dit door de yoghurt.
Zoet het mengsel naar smaak met de diksap.
Roer ook de agar-agarvlokjes er ook door.
Laat de bananenyoghurt een paar minuutjes zacht doorkoken.
Schenk de bananenyoghurt voorzichtig op de bodem.
Laat verder opstijven in de koelkast.
Verwarm het fruit tot het zacht is.
Voeg eventueel een beetje water toe.
Los de kuzu op in een beetje koud water.
Voeg dit toe aan het fruit.
Verdeel het fruit over de taart als de bananenyoghurt stevig is geworden en laat de taart nog even voor gebruik in de koelkast.
Verwarm in een klein pannetje de boter op een laag vuurtje.
Vermaal de koekjes in een keukenmachine.
Roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
Doe dit in de springvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
Zet dit in de koelkast om stevig te worden.
Verwarm op matig vuur de yoghurt in een pan.
Prak de banaan goed fijn.
Roer dit door de yoghurt.
Zoet het mengsel naar smaak met de diksap.
Roer ook de agar-agarvlokjes er ook door.
Laat de bananenyoghurt een paar minuutjes zacht doorkoken.
Schenk de bananenyoghurt voorzichtig op de bodem.
Laat verder opstijven in de koelkast.
Verwarm het fruit tot het zacht is.
Voeg eventueel een beetje water toe.
Los de kuzu op in een beetje koud water.
Voeg dit toe aan het fruit.
Verdeel het fruit over de taart als de bananenyoghurt stevig is geworden en laat de taart nog even voor gebruik in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brinkie1970 zegt:
Ik heb hem nog niet gemaakt, maar ik denk dat cacaopoeder geen probleem geeft. Vooral als jij het met citroensap doet.
Succes ermee!
Groet, Sascha
Selene zegt: