KookJij

Bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig

Een heerlijk bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen recept van M. Alberts
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananen-soja-yoghurt-taart, lekker fris en fruitig te bereiden

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verwarm in een klein pannetje de boter op een laag vuurtje.
Vermaal de koekjes in een keukenmachine.
Roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
Doe dit in de springvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel.
Zet dit in de koelkast om stevig te worden.
Verwarm op matig vuur de yoghurt in een pan.
Prak de banaan goed fijn.
Roer dit door de yoghurt.
Zoet het mengsel naar smaak met de diksap.
Roer ook de agar-agarvlokjes er ook door.
Laat de bananenyoghurt een paar minuutjes zacht doorkoken.
Schenk de bananenyoghurt voorzichtig op de bodem.
Laat verder opstijven in de koelkast.
Verwarm het fruit tot het zacht is.
Voeg eventueel een beetje water toe.
Los de kuzu op in een beetje koud water.
Voeg dit toe aan het fruit.
Verdeel het fruit over de taart als de bananenyoghurt stevig is geworden en laat de taart nog even voor gebruik in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Selene

Selene zegt:
Dank je wel.....ik ga het gewoon doen en ik laat wel weten of het gelukt is..groetjes Selene
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Selene,
Ik heb hem nog niet gemaakt, maar ik denk dat cacaopoeder geen probleem geeft. Vooral als jij het met citroensap doet.
Succes ermee!

Groet, Sascha
Selene

Selene zegt:
Hallo, ik het deze soja taart al vele malen gemaakt en hij is heerlijk, door de yoghurt doe ik ook weleens citroensap....heerlijke citroen taart maar kan je ook cacao door het mengsel doen? Wordt het dan nog wel stijf?

Groetjes, Selene.