Recept uit Jamaica, maar in bijna alle Caribische (ei-)landen gegeten. In Jamaica eet men dit eigenlijk als bijgerecht, vandaar hier met 6 bananen voor 3 personen.
Je zult merken dat ze erg veel suiker gebruiken, ik neem meestal veel minder. De boter kun je ook minderen.
Recept
« Terug naar recepten
Bananen uit Jamaica
PT45M
Bananen uit Jamaica
Een heerlijk bananen uit jamaica recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 of 6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
kookboek van de Caribische keuken.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananen uit Jamaica te bereiden
Oven op 175°C.
De boter met de suiker mengen (zie kookverhaal + info)
De bananen schillen en voorzichtig in de lengte insnijden, maar niet door en door.
Met behulp van bijv. een mes de snedes vullen met het boter-suikermengsel.
De bakplaat invetten en de bananen erin leggen. Het water rond de bananen in de bakplaat gieten.
Strooi de vanillesuiker over de bananen.
Maak van de alufolie een "deksel" voor de bakplaat. Besmeer met een kwastje één kant van de folie met wat boter en drapeer deze met de beboterde kant onder, over de bakplaat.
In de oven ± 25 à 30 minuten.
De boter met de suiker mengen (zie kookverhaal + info)
De bananen schillen en voorzichtig in de lengte insnijden, maar niet door en door.
Met behulp van bijv. een mes de snedes vullen met het boter-suikermengsel.
De bakplaat invetten en de bananen erin leggen. Het water rond de bananen in de bakplaat gieten.
Strooi de vanillesuiker over de bananen.
Maak van de alufolie een "deksel" voor de bakplaat. Besmeer met een kwastje één kant van de folie met wat boter en drapeer deze met de beboterde kant onder, over de bakplaat.
In de oven ± 25 à 30 minuten.