Recept
« Terug naar recepten
Bananencakejes
PT30M
Bananencakejes
Een heerlijk bananencakejes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
All recipes - R. Bakker 290312
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananencakejes te bereiden
In een grote mengkom boter en suiker luchtig opkloppen.
Ei, vanille, banaan en karnemelk toevoegen.
Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen en aan het bananen mengsel toevoegen.
Een bakvorm voor 18 muffins met papieren vormpjes vullen en tot 2/3 vullen.
15-20 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken of tot een cocktail prikker schoon verwijderd kan worden.
Op een rooster zetten om volledig te laten afkoelen.
Voor het glazuur in een kleine mengkom boter, suiker met voldoende melk luchtig opkloppen om een smeerbaar glazuur te vormen en daarmee de cakejes insmeren.
Ei, vanille, banaan en karnemelk toevoegen.
Bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat en zout mengen en aan het bananen mengsel toevoegen.
Een bakvorm voor 18 muffins met papieren vormpjes vullen en tot 2/3 vullen.
15-20 minuten op 180°C/gasstand 4 bakken of tot een cocktail prikker schoon verwijderd kan worden.
Op een rooster zetten om volledig te laten afkoelen.
Voor het glazuur in een kleine mengkom boter, suiker met voldoende melk luchtig opkloppen om een smeerbaar glazuur te vormen en daarmee de cakejes insmeren.