Recept
« Terug naar recepten
Bananencakes
PT20M
Bananencakes
Een heerlijk bananencakes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle 7 2012 - N. van den IJssel 180912
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananencakes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel.
Klop de eieren er één voor één door.
Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de banaan en noten.
Vul hoge, ingevette cakevormpjes voor 3/4 deel met het cakebeslag (ook kunt u lage cakevormpjes verhogen met bakpapier en dit stevig vastzetten met keukentouw).
Zet de vormpjes op een rooster en bak de cakejes in 35 tot 45 minuten goudgeel en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Controleer de gaarheid met een metalen spies; als die er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar. Laat de cakes ciraca 15 minuten afkoelen. Verwijder dan de vormpjes en laat de cakes op een rooster verder afkoelen.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel.
Klop de eieren er één voor één door.
Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de banaan en noten.
Vul hoge, ingevette cakevormpjes voor 3/4 deel met het cakebeslag (ook kunt u lage cakevormpjes verhogen met bakpapier en dit stevig vastzetten met keukentouw).
Zet de vormpjes op een rooster en bak de cakejes in 35 tot 45 minuten goudgeel en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Controleer de gaarheid met een metalen spies; als die er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar. Laat de cakes ciraca 15 minuten afkoelen. Verwijder dan de vormpjes en laat de cakes op een rooster verder afkoelen.