Recept
« Terug naar recepten
Bananenmousse
PT45M
Bananenmousse
Een heerlijk bananenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenmousse te bereiden
Week de blaadjes gelatine in wat koud water.
Scheid het eiwit van de eidooiers en klop deze laatste met de suiker tot een witte schuimige massa. Klop eveneens de room tot slagroom. Zet opzij.
Warm de rum op, neem van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng tot alles goed is opgelost.
Schil de bananen, snij ze in stukjes, besprenkel rijkelijk met citroensap en mens alles met de mixer. Meng de puree met het eigeel, voeg de slagroom toe aan het mengsel zonder kloppen. Proef en voeg indien nodig wat suiker toe.
Verdeel de mousse over 4 coupes, dek ze af met cellofaanpapier en zet ze enkele uren in de koelkast.
Vlak voor het opdienen, snijdt u de vruchten in dobbelsteentjes ter grootte van een erwt die u over de mousse verdeelt. Dien zeer fris op.
Scheid het eiwit van de eidooiers en klop deze laatste met de suiker tot een witte schuimige massa. Klop eveneens de room tot slagroom. Zet opzij.
Warm de rum op, neem van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng tot alles goed is opgelost.
Schil de bananen, snij ze in stukjes, besprenkel rijkelijk met citroensap en mens alles met de mixer. Meng de puree met het eigeel, voeg de slagroom toe aan het mengsel zonder kloppen. Proef en voeg indien nodig wat suiker toe.
Verdeel de mousse over 4 coupes, dek ze af met cellofaanpapier en zet ze enkele uren in de koelkast.
Vlak voor het opdienen, snijdt u de vruchten in dobbelsteentjes ter grootte van een erwt die u over de mousse verdeelt. Dien zeer fris op.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.