KookJij

Bananenmousse

Een heerlijk bananenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananenmousse te bereiden

Week de blaadjes gelatine in wat koud water.
Scheid het eiwit van de eidooiers en klop deze laatste met de suiker tot een witte schuimige massa. Klop eveneens de room tot slagroom. Zet opzij.
Warm de rum op, neem van het vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng tot alles goed is opgelost.
Schil de bananen, snij ze in stukjes, besprenkel rijkelijk met citroensap en mens alles met de mixer. Meng de puree met het eigeel, voeg de slagroom toe aan het mengsel zonder kloppen. Proef en voeg indien nodig wat suiker toe.
Verdeel de mousse over 4 coupes, dek ze af met cellofaanpapier en zet ze enkele uren in de koelkast.
Vlak voor het opdienen, snijdt u de vruchten in dobbelsteentjes ter grootte van een erwt die u over de mousse verdeelt. Dien zeer fris op.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Het eiwit wordt niet gebruikt, naar mijn idee. Wel de dooiers, nl.: "Meng de puree met het eigeel, voeg de slagroom toe aan het mengsel zonder kloppen."
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Onno

Onno zegt:
Vreemd en onvolledig recept. Er wordt niet vermeld wanneer en hoe het opgeklopte eiwit toegevoegd moet worden.
inguh

inguh zegt:
Wat zou je kunnen gebruiken in plaats van de rum. Verder lijkt het me heerlijk! :)