Recept
« Terug naar recepten
Bananensoep
PT20M
Bananensoep
Een heerlijk bananensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xead
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananensoep te bereiden
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem, maar laat ze niet kleuren.
Strooi er de bloem bij en roer glad.
Voeg de gepelde tomaten en de geschilde bananen in schijfjes bij de roux, roer goed om en laat 1 minuut verwarmen.
Leng aan met 1 ltr. water.
Voeg er de bouillonblokjes toe.
Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Mix het en breng op smaak met peper en zout.
Voeg voor het serveren de room en de gehakte peterselie toe.
Strooi er de bloem bij en roer glad.
Voeg de gepelde tomaten en de geschilde bananen in schijfjes bij de roux, roer goed om en laat 1 minuut verwarmen.
Leng aan met 1 ltr. water.
Voeg er de bouillonblokjes toe.
Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Mix het en breng op smaak met peper en zout.
Voeg voor het serveren de room en de gehakte peterselie toe.