Recept
« Terug naar recepten
Bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes
PT45M
Bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes
Een heerlijk bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > IJs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cuisinio, kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananensoftijs met chocolademuntsaus en soesjes te bereiden
Verwarm de oven voor op tot
210 graden C.
Bekleedt een bakplaat met bakpapier.
Breng voor de soesjes het water met de boter en het zout op laag vuur aan de kook.
Voeg ineens de gezeefde bloem toe en roer tot zich een deegbal vormt.
Neem de pan van het vuur.
Roer de eieren los en klop ze door het deeg.
Spuit van het soezendeeg (lange)reepjes op de voorbereide bakplaat.
Bak de soesjes in 15 á 20 min. gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen.
Pureer de bananen met de suiker en het citroensap.
Roer de slagroom en de melk door de bananenpuree.
Schakel de ijsmachine in op softijs en giet de massa in de kom.
Draai het tot is ( of maak het in de diepvriezer).
Verwarm voor de muntsaus de chocolade, suiker en crème de menthe au bain marie op laag vuur tot het een gebonden saus is.
Knip de soesjes open en vul ze met ijs.
Giet een laagje chocoladesaus op de borden en zet er een gevulde soes in, bestuif hem met poedersuiker.
Garneer met reepjes banaan die even in citroensap zijn gedoopt en een muntblaadje.
210 graden C.
Bekleedt een bakplaat met bakpapier.
Breng voor de soesjes het water met de boter en het zout op laag vuur aan de kook.
Voeg ineens de gezeefde bloem toe en roer tot zich een deegbal vormt.
Neem de pan van het vuur.
Roer de eieren los en klop ze door het deeg.
Spuit van het soezendeeg (lange)reepjes op de voorbereide bakplaat.
Bak de soesjes in 15 á 20 min. gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen.
Pureer de bananen met de suiker en het citroensap.
Roer de slagroom en de melk door de bananenpuree.
Schakel de ijsmachine in op softijs en giet de massa in de kom.
Draai het tot is ( of maak het in de diepvriezer).
Verwarm voor de muntsaus de chocolade, suiker en crème de menthe au bain marie op laag vuur tot het een gebonden saus is.
Knip de soesjes open en vul ze met ijs.
Giet een laagje chocoladesaus op de borden en zet er een gevulde soes in, bestuif hem met poedersuiker.
Garneer met reepjes banaan die even in citroensap zijn gedoopt en een muntblaadje.
anoniem zegt:
Helaas niet, :);)m.v.g. Bert