Recept
« Terug naar recepten
Banketstaaf met appel en rozijnen
PT60M
Banketstaaf met appel en rozijnen
Een heerlijk banketstaaf met appel en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banketstaaf met appel en rozijnen te bereiden
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 225 graden. Roer de spijs met een vork los in een kom. Schil de appel en rasp die erboven. Voeg de rozijnen, de eierdooier en het citroensap toe en roer het mengsel smeuïg. Vet de bakplaat in en leg twee rijen van drie plakjes bladerdeeg op de plaat. Bestrijk de randen met water en plak ze aan elkaar. Verdeel het paneermeel over het bladerdeeg. Het spijsmengsel tot twee rollen vormen en op de deeglappen leggen. Het deeg om de spijs heenvouwen. Sluit de randen en plak de uiteinden goed dicht met water. De sluitrand naar beneden keren en de bovenkant bestrijken met de koffieroom. In het midden van de oven de banketstaven in 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Nadat de banketstaven op een rooster zijn afgekoeld het banket in 8 stukken snijden. Tot serveren in een goed sluitend blik bewaren.