Opdienen:
Doe een schep rijst op de borden en daarover een schep vlees uit de slow cooker (die dus weer even is verwarmd) en daarover een beetje tapioca saus.
Geef er schijfjes banaan bij (per persoon ongeveer 10 schijfjes). Strooi eventueel nog wat gesnipperde korianderblaadjes over het gerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Barreado - Braziliaanse Stoofpot uit de Slow Cooker
PT480M
Barreado - Braziliaanse Stoofpot uit de Slow Cooker
Een heerlijk barreado - braziliaanse stoofpot uit de slow cooker recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
480 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie (die in Brazilie woont)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barreado - Braziliaanse Stoofpot uit de Slow Cooker te bereiden
1).In een grote pan met dikke bodem het ontbijtspek uitbakken, tot het spek wel bruin is, maar nog niet hard en krokant.
2).Dan de uien er bij en bakken tot de uien zacht zijn geworden.
3).Dan de knoflook er bij, het vlees, de laurierblaadjes, de oregano, de komijn. Al roerend bakken tot het vlees rondom bruin is geworden.
4).Nu gaat alles in een grote crockpot van een slow cooker met net zoveel water dat het geheel net onder staat.
5).Met het dikke tapioca deeg maken we de sluiting van de slowcooker goed dicht en tijdens het koken repareren we evt. de lekken met meer dik tapioca deeg.
6).Na 7 uren slow cooking zetten we de cooker uit en laten die in 90 minuten tijd goed afkoelen.
7).Dan de slow cooker voorzichtig openmaken. (er kan nog altijd een restje stoom ontsnappen!)
8).Giet vervolgens het vocht in de slow cooker af in een schoon pannetje en laat dat rustig aan de kook komen.
9).Telkens een lepeltje tapioca strooien over het kokende vleesvocht en het dan er in roeren en daarmee doorgaan tot de saus voldoende dik is of de 250 cc tapioca meel is opgebruikt.
2).Dan de uien er bij en bakken tot de uien zacht zijn geworden.
3).Dan de knoflook er bij, het vlees, de laurierblaadjes, de oregano, de komijn. Al roerend bakken tot het vlees rondom bruin is geworden.
4).Nu gaat alles in een grote crockpot van een slow cooker met net zoveel water dat het geheel net onder staat.
5).Met het dikke tapioca deeg maken we de sluiting van de slowcooker goed dicht en tijdens het koken repareren we evt. de lekken met meer dik tapioca deeg.
6).Na 7 uren slow cooking zetten we de cooker uit en laten die in 90 minuten tijd goed afkoelen.
7).Dan de slow cooker voorzichtig openmaken. (er kan nog altijd een restje stoom ontsnappen!)
8).Giet vervolgens het vocht in de slow cooker af in een schoon pannetje en laat dat rustig aan de kook komen.
9).Telkens een lepeltje tapioca strooien over het kokende vleesvocht en het dan er in roeren en daarmee doorgaan tot de saus voldoende dik is of de 250 cc tapioca meel is opgebruikt.