Recept
« Terug naar recepten
Konijnenragout op zijn Italiaans
PT90M
Konijnenragout op zijn Italiaans
Toen ik een paar dagen in Rome was, zag ik daar en daar een ragout van konijn op de
kaart staan. Omdat je in een paar dagen helaas niet alles kunt uitproberen
is deze toen dus jammer genoeg niet aan bod gekomen.
Thuis gekomen bedacht ik dat ik het natuurlijk ook zelf zou kunnen maken
en met een kruising van een aantal recepten met daaraan mijn eigen
toevoegingen is deze konijnstoof uit de bus gekomen.
Lekker met pasta (zoals het in Rome op de kaart stond) maar natuurlijk ook
met een aardappelgerecht en een salade of andere groente.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenragout op zijn Italiaans te bereiden
- Konijnenbouten rondom aanbraden in hete olijfolie en uit de pan halen.
- Dan de spekblokjes, gesnipperde ui en knoflook in dezelfde pan (zonder toevoeging van olie) en deze een beetje roerbakken.
- Voeg dan de laurier, oregano, rozemarijn en venkel toe en schep dit alles goed door elkaar. Laat het enkele minuutjes stoven.
- Doe er daarna de tomaten, wijn en balsamico azijn bij en plet de tomaten een beetje met een vork.
- Breng het geheel aan de kook en doe de konijnenbouten weer terug in de pan.
- Laat het geheel ongeveer 1 ½ uur zachtjes stoven totdat het vlees van de botten valt. (Pas op dat het niet aanbrand en voeg indien nodig een beetje water toe).
- Haal de bouten uit de pan en pluk het vlees eraf, dat doe je vervolgens weer terug in de pan.
- Voeg de olijven toe, schep alles door elkaar en laat het goed doorwarmen.
- Serveer het in een schaal (of gewoon in de pan) en strooi er wat fijngeknipte peterselie overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met pasta of met een aardappelgerecht en salade of andere groenten.