Recept
« Terug naar recepten
Basic appeltaart
PT45M
Basic appeltaart
Een heerlijk basic appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
30
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basic appeltaart te bereiden
plakjes bladerdeeg laten ontdooien en aan elkaar plakken (met deegrollertje zorgen dat er geen naden blijven). In een ingevette taartvorm leggen. Bakpapier en de bonenvulling erop om vervolgens 10 minuutjes in de oven van 200 graden de taartvorm voor te bakken.
Intussen een appel in stukjes snijden en enkele minuten in de magnetron koken. De kaneel toevoegen en de appel pureren.
Na blindbakken het bakpapier en de vulling verwijderen en de appelpuree over de bodem verdelen. Hierop de overige in schijfjes gesneden appel uitleggen.
Eventueel kan er suiker en wat vloeibare boter op de taart gesprenkeld worden maar echt nodig is het niet. De taart in 20-25 minuten afbakken in een oven van 225 graden.
Intussen een appel in stukjes snijden en enkele minuten in de magnetron koken. De kaneel toevoegen en de appel pureren.
Na blindbakken het bakpapier en de vulling verwijderen en de appelpuree over de bodem verdelen. Hierop de overige in schijfjes gesneden appel uitleggen.
Eventueel kan er suiker en wat vloeibare boter op de taart gesprenkeld worden maar echt nodig is het niet. De taart in 20-25 minuten afbakken in een oven van 225 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nirmalo zegt:
Nirmalo
Karin zegt:
alvast bedankt Karin:p
kooktan zegt:
yasmina zegt: