KookJij

Basilicum pesto

Een heerlijk basilicum pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Anita Croes
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basilicum pesto te bereiden

Haal de blaadjes van de basilicum stelen, stelen worden niet gebruikt.
Rasp de kaas.
Doe in de foodprocessor (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt):
basicilum blaadjes
kaas
knoflook
pijnboompitten
en meng tot een groffe structuur is bereikt
Voeg daarna een flinke hoeveelheid olijfolie toe en mixt weer.
Zorg dat de samenstelling "lobbig" is maar niet te nat of droog.
Roer daarna met een lepel er een hoeveelheid zout naar smaak toe.
Wanneer je pecorino kaas gebruikt, kijk dan uit met de hoeveelheid zout omdat Pecorino erg zout van zichzelf is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ans

ans zegt:
Ik ga dit morgen proberen.
Jant

Jant zegt:
Het lijkt me heerlijk. Ik ga het uit proberen,
Groet Jant
Christel

Christel zegt:
Ok, we zullen dat direkt eens uit testen zenne.
Alvast bedankt.
Anita

Anita zegt:
Beste Christel, de hoeveelheid olijfolie is wat moeilijk aan te geven, zo'n 30 ml is wel de basis voor dit recept. Zoals ik al aangeef in het recept: zorg voor voldoende olijfolie zodat het enigszins "nat"is (lobbig). Gewoon proberen, zo lang je met niet te veel olie begint en het beetje bij beetje bij giet, kan het niet mislukken.
Succes
Anita
christel

christel zegt:
ziet er zeer goed uit.
Kan er mij iemand zeggen hoeveel olijfolie hier gebruikt word.
suzanne2

suzanne2 zegt:
Lijkt me lekker.
Erna

Erna zegt:
Zo bereid ik het ook. Heel lekker !!!!