Recept
« Terug naar recepten
Basilicum pesto
PT10M
Basilicum pesto
Een heerlijk basilicum pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Anita Croes
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basilicum pesto te bereiden
Haal de blaadjes van de basilicum stelen, stelen worden niet gebruikt.
Rasp de kaas.
Doe in de foodprocessor (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt):
basicilum blaadjes
kaas
knoflook
pijnboompitten
en meng tot een groffe structuur is bereikt
Voeg daarna een flinke hoeveelheid olijfolie toe en mixt weer.
Zorg dat de samenstelling "lobbig" is maar niet te nat of droog.
Roer daarna met een lepel er een hoeveelheid zout naar smaak toe.
Wanneer je pecorino kaas gebruikt, kijk dan uit met de hoeveelheid zout omdat Pecorino erg zout van zichzelf is.
Rasp de kaas.
Doe in de foodprocessor (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt):
basicilum blaadjes
kaas
knoflook
pijnboompitten
en meng tot een groffe structuur is bereikt
Voeg daarna een flinke hoeveelheid olijfolie toe en mixt weer.
Zorg dat de samenstelling "lobbig" is maar niet te nat of droog.
Roer daarna met een lepel er een hoeveelheid zout naar smaak toe.
Wanneer je pecorino kaas gebruikt, kijk dan uit met de hoeveelheid zout omdat Pecorino erg zout van zichzelf is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anita zegt:
Succes
Anita
ans zegt: